Predsednik Srbije poručio iz Hamburga: Održivost je izazov sa kojim se suočavamo svi zajedno

Vreme je da preuzmemo odgovornost i da ubrzano počnemo da radimo na rešenjima, naveo je Vučić

07.10.2024. 11:04
  • Podeli:
aleksandar vučić u hamburgu, 7 okt 2024 - foto Instagram buducnostsrbijeav-6703a4029a8ca.webp Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je jutros doputovao na Hamburšku konferenciju o održivosti gde ga je dočekao nemački kancelar Olaf Šolc, izjavio je da "održivost" nije samo reč, već da predstavlja izazov sa kojim se suočavamo svi zajedno.

"Zahvalan ljubaznim domaćinima nemačkom kancelaru Olafu Šolcu i gradonačelniku Hamburga Peteru Čenčeru na toplom dočeku i srećan što danas predstavljam Srbiju na izuzetno važnom i prestižnom globalnom događaju, Hamburšku konferenciju o održivosti, kao ključnoj platformi za razgovor o najozbiljnijim pitanjima o budućnosti našeg sveta. Održivost nije samo reč - to je izazov sa kojim se suočavamo svi zajedno i verujem da je vreme da preuzmemo odgovornost i da ubrzano počnemo da radimo na rešenjima", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

Naveo je da ova konferencija okuplja uticajne globalne lidere, stručnjake i aktiviste iz različitih oblasti, kako bi razmenili ideje i iskustva o održivom razvoju i istražili mogućnosti za unapređenje politika koje će zaštititi našu životnu sredinu, ali i obezbediti ekonomski rast i socijalnu pravdu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()