Predsednik Vučić otkazao sve posete inostranstvu: U subotu vanredna sednica Vlade

Sutra, u subotu, 5. novembra, održaće se vanredna sednica Vlade

04.11.2022. 10:29
  • Podeli:
Tan2022-11-3_132944892_5 Aleksandar Vučić Tanjug Strahinja Aćimović-1667554112998.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je sve posete inostranstvu zbog situacije na Kosovu i Metohiji. 

Vlada Srbije održaće sutra sednicu na kojoj će predsednik Aleksandar Vučić podneti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Nakon toga predsednik Vučić sastaće se sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a potom i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocanom Harčenkom.

Vučić je otkazao sve posete u inostranstvu i izvinio se predsedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju zbog otkazivanja prisustva na velikom skupu COP 27, koji se održava u Šarm el Šeiku od 7. novembra.

Na skupu će učestvovati svi svetski lideri od američkog predsednika Džozefa Bajdena, predsednika Francuske Emanuela Makrona, predsednice Evropske komisije Ursule Fon der Lajen, Mohameda bin Zajeda i drugih.

Vučić sutra sa Sinodom SPC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Patrijaršiji sa Sinodom SPC, potvrđeno je Tanjugu u Patrijaršiji.

Vučić će patrijarha i Sinod upoznati sa najnovijom situacijom na Kosovu i Metohiji.

Danas sa Lajčakom u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Sastanak će biti održan u 18.30 časova, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()