Predsednik Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

Prethodno se Vučić sastao sa kineskom ambasadorkom Bo Čen

05.11.2022. 12:08
  • Podeli:
bocan harčenko vučić tara radovanović tanjug-1667646497318.webp Foto: Tara Radovanović/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom.

Na sastanku je bio prisutan i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Predsednik Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, izrazio zabrinutost zbog situacije na Kosovu i Metohiji izazvane jednostranim potezima Prištine, kao i nepoštovanjem Briselskog sporazuma.

Vučić je obavestio ambasadora Harčenka o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i pritiscima sa kojima se suočavaju Srbi i Srbija i ponovio zahvalnost na principijelnom stavu i podršci Rusije suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Tokom sastanka, Vučić je istakao da Srbija nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti i ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Ambasador Ruske Federacije istakao je da će preneti sve informacije koje su mu danas predočene zvaničnoj Moskvi.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()