Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" nastavljaju štrajk glađu

Deo opozicije koji protestuje je zatražio i da ih Radio televizija Srbije uključi u večerašnji centralni dnevnik

19.12.2023. 17:29
  • Podeli:
protest srbija protiv nasilja - 18 dec 2023 - foto tanjug jadranka ilić (1)-6580a878511dd.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" koji su noć proveli u zgradi Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana ranije danas su ispred zgrade izjavili da će nastaviti štrajk glađu do poništenja izbora u Beogradu.

Naveli su da će Gradskoj izbornoj komisiji podneti jedan prigovor u kojem će biti svi dokazi o izbornim nepravilnostima koje imaju, a Republičkoj izbornoj komisiji podneti prigovore o nepravilnostima na parlamentarnim izborima. 

Tačan broj prigovora, kako kažu, još nije poznat, jer će ih formirati na osnovu primedbi iz zapisnika sa biračkih mesta i da rok za prigovore od 72 sata još traje.

Oni su zatražili i to da ih Radio televizija Srbije uključi u večerašnji centralni dnevnik. 

Kandidat za gradonačelnika Vladimir Obradović rekao je da se protestom u Beogradu brani izborna volja građana u svakom mestu i na lokalnim izborima naredne godine.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()