Priština potvrdila da je dobila novu verziju francusko-nemačkog predloga

Dogovoreno je da se nova verzija ne objavljuje u javnosti

06.12.2022. 16:37
  • Podeli:
kosovo-pristina-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Glavni pregovarač  u dijalogu sa Beogradom Besnik Bisljimi rekao je danas da je Priština primila novu verziju francusko-nemačkog predloga i da je dogovoreno da se ona ne objavljuje u javnosti, prenose prištinski mediji. 

Bislimi je u Odboru za spoljne poslove kosovske skupštine rekao da je specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak danas dostavio novu verziju plana premijeru privremeih prištinskih institucija Albinu Kurtiju, prenosi Koha.

On je naveo da je dogovoreno da sadržaj tog dokumenta ostane poverljiv.

Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnuu politiku Žozep Borelj ranije danas je poručio da je poslednja verzija predloga u dijalogu prosleđena Beogradu i Prištini. 

Podsetimo, britanska agencija Rojters objavila je danas, pozivajući se na neimenovane izvore iz EU, da u novoj verziji predloga za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine koji je izradila EU postoji jasan vremenski okvir i da se očekuje postizanje konačnog sporazuma za manje od godinu dana. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()