Priština u decembru podnosi zahtev za kandidaturu u EU

Pitanje vizne liberalizacije je skinuto sa dnevnog reda prošle nedelje pošto je 'neka skeptična država mogla da iskoristi situaciju s registarskim tablicama', tvrdi Besnik Besljimi

30.11.2022. 13:33
  • Podeli:

Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi kaže da će Priština sredinom decembra podneti zahtev za status kandidata u Evropskoj uniji. Bisljimi je rekao da će to biti urađeno u koordinaciji sa Češkom kao predsedavajućom Savetu EU, prenosi Koha ditore.

Kada je reč o viznoj liberalizaciji, Bisljimi tvrdi da to pitanje nikada nije bilo vezano za dijalog Beograda i Prištine i da je skinuto sa dnevnog reda prošle nedelje, jer bi, kako je rekao, "neka skeptična država mogla da iskoristi situaciju s registarskim tablicama".

Ambasadori zemalja članica EU danas su odlučili da će savet EU i Evropski parlament početi pregovore o ukidanju viza za građane sa Kosova i Metohije.

Češka Republika, koja predsedava Savetom EU, nedavno je u poslednjem trenutku sa dnevnog reda sastanka ambasadora zemalja članica skinula usvajanje teksta o viznoj liberalizaciji za tzv. Kosovo zbog, kako su tada preneli prištinski mediji, političkih dešavanja na severu KiM.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()