Prištinski ministar napustio zgradu opštine u Leposaviću, auto poliven crvenom farbom

Poseta Krasnićija izazvala je revolt građana

16.06.2023. 15:42
  • Podeli:
krasnići dopisništvo kim tanjug-648c665a08048.webp Foto: Dopisništvo KiM Tanjug

Prištinski ministar lokalne samouprave Elbert Krasnići, koji je danas posetio albanskog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija u Leposaviću napustio je zgradu opštine, a građani su njegov automobil polili crvenom farbom, saznaje Tanjug.

Kako javlja reporter Tanjuga, pripadnici međarskog Kfora su bacilli suzavac kako bi oterali okupljene građane i omogućili ulazak Krasnićiju u automobil. 

Poseta Krasnićija izazvala je revolt građana, pa su oni jutros zaobišli ogradu koju je postavio Kfor i stigli do samih ulaznih vrata opštine.

Građani su posetu Krasnićija doživeli kao vid provokacije, a u međuvremenu su saznali da je planirano da u opštinu dođu i odbornici i zamenica gradonačelnika Dragana Miletić.

Građani su zamolili Kfor da ubudiće ne dozvoli takvu vrstu posete, a nakon toga se i udaljili od ulaza u zgradu.

Ovo je 19. dan kako građani tri opštine na severu – Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana, protestuju zbog nasilnog zauzimanja zgrada opština od strane kosovskih specijalaca i ulaska gradonačalnika, Albanaca, u opštinske zgrade.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()