Prištinski specijalci upali u KBC Kosovska Mitrovica: ROSU sa dugim cevima ispred vrtića

Srpska lista saopštila je da su prištinske specijalne jedinice koje su ilegalno prisutne na severu KiM "brutalno upale u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici'

29.09.2023. 10:05
  • Podeli:
ROSU kosovo Tanjug-651684ff29b22.webp Foto: Tanjug

Kosovska policija od jutros vrši pretrese u severnom delu Kosovske Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku. Policija se nalazi pred stambenim objektom u kojem je i restoran Grej, preneo je Radio kontakt plus. 

Kako se navodi, najmanje pet oklopnih vozila tzv. kosovske policije nalazi se ispred restorana i stambenog objekta, ulica za saobraćaj je blokirana, ali ne i za pešake. Dva specijalca su na ulazu u ulicu. 

Direktor Kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek izjavio je prethodno da su u tu zdravstvenu ustanovu jutros nasilno upale specijalne jedinice kosovske policije.

Elek je za Tanjug rekao da su izvršili pretres vešernice i određenih kancelarija, bez znanja uprave bolnice. Prema rečima Eleka, zaplenili su i snimke sa kamera KBC-a.

Kako je naveo, pripadnici specijalne jedinice tzv. kosovske policije su rekli da imaju nalog od suda za pretres, koji je bio na albanskom jeziku i koji nije mogao da razume. On je rekao da je upad izazvao uznemirenost kod zaposlenih i kod pacijenata.

Formirana je komisija KBC-a koja treba da utvrdi materijalnu štetu koja je nastala u toku pretresa, dodao je Elek.

Kosovska policija saopštila je da sprovodi nalog nadležnog suda za kontrolu, na pet lokacija u tri opštine na severu KiM. Kako je navedeno u saopštenju tzv. kosovske policije, ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska. 

"Policijsku operaciju vode relevantne jedinice kosovske policije, uz prisustvo tužioca na licu mesta". 

Dodaje se da se kontrolni nalozi sprovode u koordinaciji sa EULEX-om i KFOR-om i da, kako je navedeno, "građani da ne treba da brinu".

Pripadnici Rosu sa oružjem ispred vrtića

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, koji su jutros upali na više lokacija na severu KiM, parkirali su svoja blindirana vozila ispred vrtića "Danica Jaramaz" u Kosovskoj Mitrovici, javlja dopisnik Tanjuga.

 

Oni su u rukama držali puške sa prstom na obaraču, a sve to su posmatrali zaposleni i deca.

Srpska lista saopštila je da su prištinske specijalne jedinice koje su ilegalno prisutne na severu KiM "brutalno upale u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom uz prekomernu silu i brutalnost demolirale neke od prostorija, onemogućili rad zdravstvenim radnicima i zastrašivale pacijente koji su na stacionarnom lečenju u toj ustanovi."

Paralelno sa ovim upadom, brutalni upad je izvršen i u više privatnih objekata na severu Kosova i Metohije, a podatke o tim upadima i dalje prikupljamo, navodi Srpska lista. 

Prilikom ove akcije bio je blokiran i put koji vodi ka vrtiću, odnosno predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz” i osnovnoj školi “Sveti Sava”.  Nastavnici i vaspitači nisu mogli da dođu do svojih radnih mesta, deca su bila prestravljena, a zabrinuti roditelji nisu smeli da decu odvedu na boravak u vrtić, odnosno na nastavu. 

#Očigledno da Kurtijev režim tragične događaje iz Banjske sada koristi da opravda svo antisrpsko delovanje na Kosovu i Metohiji, kao i da nastavi sa daljim maltretiranjem naših građana#, ističe Srpska lista i navodi da su pripadnici Euleksa sve ove brutalne upade pratili sa udaljenosti od više desetina metara, apsolutno nezainteresovani da spreče maltretiranje srpskog naroda ili da se aktivno uključe i spreče protivzakonito delovanje Kurtijevih slecijalaca.  

Dodaje se da pripadnika KFOR-a nije bilo na vidiku prilikom ovog necivilizacijskog ponašanja.

"Ostaje nam da pozovemo građane da u ovim ludim vremenima sačuvaju prisebnost i budu uz svoju decu, u nadi da će jednom i na ovim prostorima zavladati mir, te da će i Srbi moći da žive normalnim životom, da se leče bez da ih prepadaju do zuba naoružani specijalci ili da ih isti ne maltretiraju na putu do vrtića i škole. Ovom prilikom odajemo priznanje zdravstvenim radnicima, vaspitačima i nastavnicima koji su hrabro stali u zaštitu prava svojih pacijenata odnosno dece", navedeno je u saopštenju Srpske liste.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()