Privremeno finansiranje nije napravilo probleme: "Nijedna aktivnost grada nije bila ugrožena"

Šapić je naveo da su nastavljeni svi projekte i isplaćena sva socijalna davanja

16.09.2024. 11:36
  • Podeli:
aleksandar šapić, 16 sept 2024 - TANJUG STRAHINJA AĆIMOVIĆ-66e7fb5885851.webp Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, uoči sednice Skupštine grada Beograda na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta, da tokom privremenog finansiranja nijedna aktivnost grada nije bila ugrožena, a istovremeno je napomenuo da opozicija nije dostavila kandidate za direktora Apotekarske ustanove Beograd.

"Mislim da više rebalansa nećemo imati, iako sam pre godinu i po dana rekao da će ova gradska uprava da funkcioniše po principu uspešnih velikih preduzeća svugde u svetu, a to znači da se pravi nekoliko preseka u toku godine i da će praktično prebacivanjem sredstava tamo gde nisu utrošena na poziciju gde su ona neophodna učiniti sve da bude sve efikasnije, jer tako danas funkcionišu sve velike kompanije", rekao je Šapić na konferenciji za  novinare u gradskom parlamentu.

Sada su, kako kaže, okolnosti bile drugačije, jer mora da se nadoknadi suštinski ono što je bilo propušteno privremenim finansiranjem.

"Ono što je najvažnije, da ne postoji ni jedna stvar koja je ugrozila funkcionisanje grada za godinu dana. Grad je bio u situaciji u kojoj se nije nalazio prethodnih 30, 40, 50 godina.  Nikada nije bio u privremenom finansiranju toliko dug period”, rekao je Šapić.

On je istakao da su uspeli da nastave sve projekte, da isplate sva socijalna davanja, dodajući da je u toku isplata po 20.000 dinara osnovcima I srednjoškolcima.

"Počela je skupština, nema potpisa, nema više kandidata, nema više ničega", rekao je Šapić i ocenio da je reč o licemerstvu.

Govoreći o rebalansu, rekao je da nijedna aktivnost tokom privremenog fianansiranja nije ugrožena, dodajući da je iz budžeta grada za socijalna davanja izdvojeno 150 miliona evra.

Takođe, podsetio je i na povećanje plata u javnom sektoru za šta je bilo izdvojeno sedam milijardi.

On je naveo i da opozicija do jutros nije donela nijedan potpis za predlog direktora apoteka.  

"Pre samo sedam dana, kada sam spletom okolnosti bio pitan šta će se dešavati s apotekama, rekao sam da tu imamo problem već godinu i po dana, da ljudi neradovno primaju plate, da stalno moramo da subvencionišemo  i da razmišljamo i o tome da se te apoteke prodaju, kao što je negde drugde bio slučaj. Kao na mig sutradan celokupna opoziciona scena rekla da je to nesposobnost gradske uprave…", podsetio je Šapić.

Onda su, kako kaže, počeli da daju kandidate, kako će oni to da reše, a kada sam ih pozvao, nisu dostavili svoj predlog.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()