Protest protiv Kurtija u Prištini: Aktivisti ofarbali prozore vlade

Aktivista Arljind Imeri je podsetio premijera privremenih prištinskih institucija da je sporazum o osnivanju Zajednice srpskih opština ratifikovan u kosovskoj skupštini i da je dobio podržavaju SAD

08.11.2022. 15:33
  • Podeli:
Aljbin Kurti_zastave_Samit Berlin_Foto Reuters-1667917590510.webp Foto: Reuters

Aktivisti Socijaldemokratske partije i civilnog društva danas su u Prištini simboličnim akcijama izrazili svoje protivljenje politici premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija zbog situacije na severu KiM.

Aktivisti Socijaldemokratske partije obojili su prozore na zgradi vlade u Prištini u crno kako bi ukazali na zatvorenost vlade prema građanima i medijima, posebno po pitanju dijaloga sa Beogradom, prenosi prištinski Reporteri.

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Moljićaj je rekao da Priština nikada nije imala netransparentniju vladu i objasnio da je današnja akcija sprovedena kako bi se pokazalo da su građani i mediji neinformisani, dodaje Gazeta ekspres.

Prethodno je aktivista Arljind Imeri postavio 17 zastava ispred zgrade prištinske vlade kako bi, kako je naveo, podsetio zvaničnike da treba da Priština treba da deluje u skladu sa zahtevima SAD koje su, napominje Reporteri, tražile da se odloži odluka o preregistraciji vozila za 10 meseci, što je Kurti odbio.

Imeri je naglasio da je sporazum o osnivanju Zajednice srpskih opština ratifikovan u kosovskoj skupštini i da ga podržavaju i SAD.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()