Protest Srba na Kosmetu obezbeđivala i Multinacionalna specijalizovana jedinica KFOR

Narod pozvao međunarodnu zajednicu da zabrani odluku Prištine o ukidanju dinara

12.02.2024. 22:00
  • Podeli:
protest srba u kosovskoj mitrovici, 12 feb 2024 - foto Tanjug STR 1-65ca85ea301ce.webp Foto: Tanjug/STR

Multinacionalna specijalizovana jedinica KFOR-a (MSU) obezbeđivala je današnji protest Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice sa kojeg su građani, između ostalog, pozvali međunarodnu zajednicu da zabrani odluku Prištine o ukidanju dinara.

"Multinacionalna specijalizovana jedinica Kfor (MSU) sprovela je bezbednosnu patrolu na marginama mirnih demonstracija održanih danas u Mitrovici, u okviru dnevnih aktivnosti. KFOR nastavlja da radi kao treći bezbednosni činilac nakon misije kosovske policije i EULEKS-a sa kojima redovno koordinišemo", navodi se u saopštenju KFOR-a objavljenom na Fejsbuku.

Ističe se da je KFOR u potpunosti fokusiran na obezbeđivanje bezbednog i sigurnog okruženja za sve zajednice na KiM, na osnovu Rezolcuije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

U severnom delu Kosovske Mitrovice ranije danas održan je veliki protestni opštenarodni skup sa kojeg su građani pozvali međunarodnu zajednicu da zabrani odluku Prištine o ukidanju dinara i na kojem je ukazano da su Srbi na KiM obespravljeni i bez normalnih uslova za život.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()