Rakić tvrdi da Kurti šalje ROSU na sever, Vučić sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Srpske liste pozvao KFOR i EULEKS da spreče upad ROSU na sever KiM, 'jer je njihovo prisustvo na ovim prostorima protivno svim sporazumima na snazi'

11.12.2022. 15:56
  • Podeli:

Povodom aktuelne situacije na severu Kosova i Metohije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, za 19 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić prethodno je saopštio da je, prema informacijama koje ima, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti na sednici sa svojim bezbednosnim strukturama najavio da će večeras poslati do naoružane ROSU i ostale jedinice na sever Kosova i Metohije.

On je pozvao KFOR da spreči upad ROSU na sever KiM, jer je njihovo prisustvo na ovim prostorima protivno svim sporazumima na snazi, istakao je Rakić u saopštenju.

Ovo je trenutak kada je odgovornost na KFOR-u i EULEKSU, da spreči haos koji Kurti sprema, dodao je Rakić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()