Rama: Implementacija sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine bitna za mir na Zapadnom Balkanu

On je na društvenoj mreži Iks napisao da nije dovoljno samo priznanje da je Sporazum pravno obavezujući

18.03.2024. 08:50
  • Podeli:
Tan2023-12-1611552636_0 edi rama foto AP PhotoAlessandra Tarantino (1)-65c7ad9061428.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da je sprovođenje Sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kao i njegovog aneksa za implementaciju, od najveće važnosti za održavanje bezbednosti, stabilnosti i mir na Zapadnom Balkanu.

On je na društvenoj mreži Iks napisao da nije dovoljno samo priznanje da je Sporazum pravno obavezujući.

"Da bi se obezbedio napredak, Sporazum i Aneks za implementaciju moraju biti formalno uključeni kao sastavni delovi procesa pristupanja Kosova i Srbije EU. Svako odlaganje u tome samo jača status kvo. A status kvo o ovom strateškom ključu za mirno, prosperitetno i evropsko susedstvo usred Evrope ne služi bezbednosti same Evrope", napisao je Rama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()