Rama iznenađen Kurtijevim potezima: 'Ne razumem ga, tu je francusko-nemački plan'

Rama je istakao da francusko-nemački plan ne može da ostane tu zauvek i da Kurti ne može sam da dobije diplomatsku bitku

01.07.2023. 11:46
  • Podeli:
profimedia-0781870096 edi rama-649ff53652567.webp Foto: Profimedia

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je za Euronews Albania da samoproglašena država Kosovo ima priliku da iskoristi mogućnosti koje su date kako bi se Srbija naterala da prihvati francusko-nemački plan, a što bi značilo, kako je naveo, otvaranje budućeg puta za tzv. Kosovo koje svi priznaju i koje sedi na svom mestu u Ujedinjenim nacijama.

Rama smatra da tzv. Kosovo na stolu ima najbolju moguću ponudu za svoju budućnost.

"Na stolu je francusko-nemački plan. Mi, Albanci, smo prvi zainteresovani, koji to moramo da izguramo do kraja, insistirajući da se iskoristi ovaj veliki potencijal savezništva i prijateljstva sa evroatlantskom zajednicom da se Srbija primora da prihvati francusko-nemački plan, a što praktično znači konačno otvaranje budućeg puta za Kosovo koje svi priznaju i koje sedi na svom mestu u Ujedinjenim nacijama", rekao je Rama.

On je naveo i da ne može da razume premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija zbog situacije koja je nastala sa tzv. Kosovom i predstavnicima međunarodne zajednice. 

Rama je istakao da francusko-nemački plan ne može da ostane tu zauvek i da Kurti ne može sam da dobije ovu diplomatsku bitku kao Don Kihot.

"Aljbin je osoba koju cenim, prijatelj kog poštujem, ali u ovom slučaju je premijer Kosova koga ne razumem“, rekao je Rama.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()