Rama: Tuča u skupštini – sramota za Prištinu na međunarodnom planu

Zamislite kako se osećaju saveznici Prištine i Albanaca kada vide kako se Albanci hvataju za gušu, gde se treba boriti idejama i rečima, a ne uvredama i pesnicama, poručio albanski premijer

13.07.2023. 14:14
  • Podeli:
Tan2023-07-0720475964_8 edi rama jadranka ilic-64a861166ca8e.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Današnji incident, do koga je došlo u kosovskoj skupštini tokom obraćanja Aljbina Kurtija poslanicima, predstavlja sramotu koja šteti Prištini na međunarodnom planu, ocenio je albanski premijer Edi Rama.

"Ne slagati se sa premijerom je demokratski, ovako izraziti svoje protivljenje znači ocrniti sebe, svoje birače i celu državu sramotom koja danas šteti Kosovu na međunarodnom planu, više nego bilo koji politički stav koji se suprotstavlja premijeru!", napisao je Rama na Tviteru.

Zamislite kako se osećaju nezamenljivi saveznici i prijatelji Prištine i Albanaca, kada vide kako se Albanci hvataju za gušu, gde se treba boriti idejama i rečima, a ne uvredama i pesnicama, poručio je Rama.

"Zaista želim da se opozicija ogradi od ovog sramnog ponašanja i služi Kosovu snagom primera, a ne primerom sile!", istakao je albanski premijer.

Tokom današnjeg obraćanja premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u kosovskoj skupštini došlo je do tuče među poslanicima, koja je izbila nakon što je jedan od poslanika polio Kurtija vodom.

Tada je došlo do fizičkog sukoba između ministara u prištinskoj vladi i poslanika opozicije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()