Ristuća sa Vučićem i Mojsilovićem: Zabrinutost zbog tenzija na KiM, potrebna hitna deeskalacija

'KFOR je spreman da se suoči sa svakim scenarijem i nastavlja da prati situaciju na terenu. Nastavlja da deluje nepristrasno i preduzima sve neophodne mere da sprovede svoj mandat na osnovu Rezolucije SB UN 1244'

14.06.2023. 17:07
  • Podeli:
Anđelo Mikele Ristuća_Angelo Michele Ristuccia_Foto Twitter @NATO_KFOR-6489d78c6e825.webp Foto: Twitter / @NATO_KFOR

Na današnjem sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, komandant Kfora general Anđelo Mikele Ristuća izrazio je duboku zabrinutost zbog najnovijih dešavanja u opštinama na severu Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju misije.

Dodaje se da se nakon sastanka sa Vučićem, komandant Kfora sastao sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem sa kojim se složio da sve strane moraju da deeskaliraju tenzije.

"Kfor je spreman da se suoči sa svakim scenarijem i nastavlja da prati situaciju na terenu. Nastavlja da deluje nepristrasno, u okviru strogih Pravila angažovanja i preduzima sve neophodne mere da sprovede svoj mandat na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine, kako bi obezbedio sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu", navodi se u saopštenju misije.

Dodaje se da Kfor ostaje u bliskom kontaktu sa svojim glavnim sagovornicima, uključujući predstavnike institucija i bezbednosnih organizacija na KiM, Generalštaba Vojske Srbije i Euleksa, zajedno sa drugim predstavnicima međunarodne zajednice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()