Rudarenje litijuma: Šolc dolazi u Beograd, planirano potpisivanje memoranduma o sirovinama

Portparol vlade u Berlinu rekao je da je "pozadina ovog projekat održivog rudarenja litijuma u Srbiji"

17.07.2024. 14:34
  • Podeli:
olaf-solc-scholz-aleksandar-vucic-fototanjugjadrankailic.jpg Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Nemački kancelar Olaf Šolc doputovaće u Beograd gde će u petak razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrdio je danas portparol nemačke vlade, koji kaže da su glavna tema posete kritične sirovine, o čemu će Srbija potpisati memorandum o razumevanju s EU o strateškom partnerstvu, prenosi Rojters. 

Šolc će u Beogradu učestvovati na, kako navodi agencija, samitu o strateškim sirovinama zajedno s potpredsednikom Evropske komisije za energetiku Marošem Šefčovičem, na kojem će biti potpisan Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

Portparol vlade u Berlinu rekao je da je "pozadina ovog projekat održivog rudarenja litijuma u Srbiji". 

"Sveukupno, radi se o daljem razvoju evropske agende o sirovinama i odbacivanja određenih sirovina", rekao je portparol nemačke vlade na redovnoj konferenciji za medije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()