Ruska stranka: Tokom Trampovog mandata nije bilo toliko pritisaka, a Kurti je bio zaustavljen

Posle atentata na Trampa ništa ne može da zaustavi proces jačanja njega kao ličnosti i njegove izborne kampanje, smatra Obrknežev

23.07.2024. 14:10
  • Podeli:
donald tramp, 3 maj 2024 - profimedia-6637441870bf1.webp Foto: Profimedia

Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke izjavio je danas da tokom mandata republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa nije bilo toliko pritisaka na Balkanu, da četiri godine nije bilo problema na Kosovu i Metohije i da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti bio zaustavljen.

Kako je naveo za Tanjug, u toku administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena bilo je izuzetno ogromnih pritisaka sa svih strana, i na Republiku Srpsku u Bosni i Hercegovini, i na prostoru KiM, ali i nametanjem rezolucije o Srebrenici u UN.

Obrknežev smatra da posle atentata na Trampa ništa ne može da zaustavi proces jačanja njega kao ličnosti i njegove izborne kampanje, koja god strategija od strane demokrata bila.

"On je sedmi čovek na koga je izvršen atentat, a da nije ubijen, a drugi je kandidat za predsednika SAD na koga je izvršen atentat, posle toga mislim da ništa ne može da zaustavi proces jačanja njega i njegove kampanje", naveo je on.

Obrknežev je istakao da čak i oni koji finansiraju demokrate su polako počeli da se ograđuju od same stranke zbog fizičke i mentalne sposobnosti Bajdena ili zbog prednosti Trampa i pre atentata, istakavši da je vlasnica Diznija prva raskinula finansiranje demokrata.

Darko Obradović iz Centra za strateške analize ocenio je danas, govoreći o  povlačenju predsednika SAD Džozefa Bajdena iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima, da se na Bajdenovoj starosti i njegovim kognitivim sposobnostima gradila kampanja republikanaca, istakavši da povlačenjem Bajdena republikanski predsednički kandidat Donald Tramp ostaje bez glavnog argumenta da predsednik ne sme biti star.

"Tramp i njegov štab su se spremali za Bajdena kao najstarijeg američkog predsedničkog kandidata i za njegovog sina Hantera. To su bili targeti kojima će se ići, zato je uzet Vens kao neko ko predstavlja uspešnu američku priču i kompletan Trampov narativ 'Amerika je zemlja snova'. Argument da američki predsednik ne sme biti star sada ide kao bumerang Trampu jer je on sada najstariji", naveo je on za Tanjug.

Obradović kaže da predsednik države ne treba da bude "supermen" nego da treba da ispunava svoju funkciju na najbolji mogući način, istakavši da je Bajden ujedinio zapadnu političku hemisferu u odnosu na ruskog predsednika Vladimira Putina, što je njegov uspeh i legat koji će ostati.

Ukoliko potpredsednica SAD Kamala Haris zvanično bude izabrana za demokratsku kandidatkinju na predsedničkim izborima u SAD, Obradović kaže da će biti ključno koga će ona izrabrati za potpredsedničkog kandidata jer bi to trebalo da bude osoba koja će ujediniti glasačku bazu.

Kako je naveo, Kamala Haris uveliko objavljuje koliko je novca skupljeno za 24 sata, osnivač Linkedina Rid Hofman joj je pružio podršku kao i zaslužni donatori demokratske stranke, a takođe postoji i teza da bi bivša prva dama SAD Mišel Obama trebalo da vrši transfer svoje popularnost na nju. 

"U ovom trenutku vidimo koliko je Kamala Haris napadnuta, kao što je napadnuta bilo koja uspešna zemlja na svetu. Očigledno nemaju odgovor za Kamalu, iznenađenje koje im je priredio Bajden biće vrlo komplikovano za ceo Trampov štab", izjavio je Obradović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()