Sastanak sa Bocan-Harčenkom: Vučić obavestio ruskog ambasadora o Kurtijevim delima na KiM

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do sukoba Srba sa kosovskom policijom u selu Banjska

25.09.2023. 10:28
  • Podeli:
Tan2023-09-2509260565_2 aleksandar vučić i aleksandar bocan harčenko strahinja aćimović-65114453b4f98.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i obavestio ga o činjenici da se na Kosovu i Metohiji provodi brutalno etničko čišćenje koje organizuje premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uz podršku dela međunarodne zajednice.

"Važan razgovor sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Zahvalan što je saslušao molbe i zahteve srpske strane.  
Obavestio sam Bocan-Harčenka o činjenici da se na Kosovu i Metohiji provodi brutalno etničko čišćenje koje organizuje Aljbin Kurti uz podršku dela međunarodne zajednice", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav. 

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana došlo je do pokušaja Srba da blokiraju put u selu Banjska,  a onda je došlo do sukoba u kojem je poginulo troje Srba i jedan pripadnik kosovske policije.

Oko sela je i dalje raspoređen veliki broj policajaca u oklopnim vozilima. Bezbednosna situacija je još uvek napeta, tvrdi policija u Prištini.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()