Selo Banjska i dalje blokirano: U sukobima na KiM poginulo troje Srba

Sva tri prilaza selu Banjska su blokirana

25.09.2023. 08:31
  • Podeli:
Tan2023-09-2417162251_1 selo Banjska  kosovo KiM AP PhotoVisar Kryeziu-6511284a4c5c6.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

U selo Banjska u opštini Zvečan, jutros se i dalje ne može ući ni izaći, nakon što je juče, posle pokušaja Srba da blokiraju put u tom selu, došlo do sukoba u kojem je poginulo troje Srba i jedan pripadnik kosovske policije.

Oko sela je raspoređen veliki broj policajaca u oklopnim vozilima. Bezbednosna situacija je još uvek napeta, tvrdi policija u Prištini.

Kako je Tanjugu rekao policajac na punktu na ulazu u selo, unutra su forenzičke ekipe i tek pošto završe uviđaj, biće situacija normalizovana.

Sva tri prilaza selu Banjska, iz pravca Zvečana, Zubinog Potoka i sa magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Leposavić su blokirana.

Saobraćaj iz pravca Raške prema Leposaviću je blokiran, dok je moguće proći iz pravca Leposavića prema centralnoj Srbiji.

Sinoć, tokom kasnih večernjih sati intenzitet oružanih dejstava je smanjen, ali je bezbednosna situacija još uvek napeta, tvrdi policija koja je tokom noći nastavila akciju pretrage šireg područja sela.

"Sinoć je u večernjim satima uhapšen još jedan napadač na pripadnike policije, a do sada su, prema poslednjim informacijama, ubijena ukupno tri napadača, dok su uhapšena dva, kao i četiri osobe koje su zatečene sa nedozvoljenom opremom za radio komunikaciju, a za koje se sumnja da su povezani sa grupom", saopštila je kosovska policija. 

Tužilaštvo privremenih prištinskih institucija je saopštilo da se na licu mesta nastavlja uviđaj i da se uhapšenima na teret stavljaju "teška dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti – napad na ustavni poredak i pripremanje terotističkih akata."

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati i za očekivati je da tokom dana budu izvedeni pred sudiju za prethodni postupak. Tokom akcije hapšenja, zaplenjena su vozila napunjena značajnim količinama naoružanja raznih vrsta.

Iz Prištine su saopštili da proveravaju i vernike koji su jučerašnji dan proveli u manastiru Banjska, kako bi se utvrdilo da li među njima ima napadača na policiju ili njihovih pomagača.

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani donela je odluku da ponedeljak 25. septembar bude proglašen danom žalosti u znak poštovanja prema policajcu Afrimu Bunjakuu, koji je juče izgubio život.


 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()