Sastanak Vučića sa Makronom na otvaranju samita u Pragu

U Pragu se održava sastanak nove Evropske političke zajednice

06.10.2022. 14:37
  • Podeli:
makron instagram buducnostsrbijeav-1665059833469.webp Foto: Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas na otvaranju Samita u Pragu o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

"Kao i uvek, gde god da se sretnemo u svetu, srdačan susret sa prijateljem Emanuelom Makronom pred otvaranje Samita u Pragu.

"Dogovorili smo se da se ponovo sastanemo, kako bismo razmotrili najbitnija pitanja od značaja za budućnost, ne samo naše zemlje i regiona, već i u svetlu globalne krize sa kojom se svi suočavamo", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

U glavnom gradu Češke, koja trenutno predsedava EU danas se održava prvi sastanak Evropske političke zajednice, koja treba da okupi članice Unije i druge evropske zemlje, kako je naglašeno uoči skupa, u "duhu jedinstva".

Cilj je da se zemlje, koje nisu članice, bolje vežu za EU.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()