Savet za nacionalnu bezbednost o najnovijim dešavanjima na KiM

Prištinske vlasti su namerno čekale dan kada je značajan broj muškaraca sa severa KiM došao u Beograd da bi napali na opštinske zgrade i u Zubinom Potoku, Leposaviću, Zvečanu, ocenio je Vučić

26.05.2023. 22:09
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Foto Reuters-64710e61179ba.webp Foto: Reuters

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u subotu ujutro sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je zakazana za 9.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Vučić je prethodno, na skupu "Srbija nade" najavio da će sednica biti održana povodom najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohije.

"Govorićemo šta će biti na KiM, a plašim se mnogo toga lošeg jer znam sa kime imamo posla", rekao je Vučić na skupu ispred Narodne skupštine.

On je ocenio da su prištinske vlasti namerno čekale ovaj dan kada je značajan broj muškaraca sa severa KiM došao u Beograd da bi, kako je rekao, napali na opštinske zgrade i u Zubinom Potoku, Leposaviću, Zvečanu.

"I na sve to ćutali su predstavnici Kvinte, a sada to osuđuju, kada su Albanci završili. Nismo imali težu krizu. Čim se završi ovaj skup, imaćemo sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, a plašim se mnogo toga lošeg", rekao je Vučić.

Pred nama najteži period oko KIM, pritisli su nas uza zid, čuvaćemo mir, boriću se za svaki sekund mira, ali prvi napad na Srbe na severu Srbija neće sedeti skrštenih ruku, nećete proterati Srbe, poručio je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()