Sedmi dan barikada na severu KiM: Uhapšen Srbin iz Severne Mitrovice

Slađan Trajković je oko 17 časova krenuo u prodavnicu i nije se vratio.

16.12.2022. 07:45
  • Podeli:
Tan2022-12-1213551456_5 barikade Kosovo KiM Mitrovica AP PhotoMarjan Vucetic-639c140823f4d.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic

Srbi na severu Kosova i Metohije sedmi dan su na barikadama, zbog hapšenja svojih sunarodnika i slanja specijalnih jedinica kosovske policije na sever KiM. 

Srbi su dodatno uznemireni posle vesti da je sinoć uhapšen još jedan bivši pripadnik kosovske policije Slađan Trajković. Proteklu noć su proveli pod šatorima, ali poručuju da neće odustati od mirnih protesta. 

Bivši pripadnik kosovske policije Srbin Slađan Trajković iz Severne Mitrovice uhapšen je sinoć, a vest o tome pojavila se na društvenim mrežama. Mesto hapšenja još nije poznato, a kako prenosi Kosovo onlajn, on živi u mešovitom naselju Bošnjačka mahala i jedan je od pripadnika Kosovske policije koji su napustili službu.

Supruga uhapšenog Suzana Trajković potvrdila je vest o hapšenju i dodala da ga navodno terete za ratni zločin, kao i da su joj u južnom delu Kosovske Mitrovice rekli da je on prebačen u Prištinu. 

Ona je navela za RTS da joj je rečeno da je njen suprug uhapšen oko 18 časova i da je optužen za ratni zločin.

"Nismo imali nikakvih informacija do 21.30. Mislim da se to desilo oko 18 časova. Nama su samo rekli da je uhapšen. Ja sam otišla u južni deo Mitrovice u region stanice, međutim, tamo su bili neljubazni. Otišla sam sa ćerkicom. Čekali smo više od sat vremena. Prvo su se izdrali, jedva su nas pustili da uđemo, a onda su nas izbacili napolje", kaže Suzana Trajković.

Ona je za Kosovo onlajn rekla da je njenom suprugu određen pritvor od 48 sati, da je on dijabetičar, a da kod sebe nema potrebne lekove.

Supruga Trajkovića je postavila pitanje za koje ratne zločine je on optužen posle 23 godine, s obzirom na to da je bio radnik kosovske policije.

"Kao što vidite prema Srbima nema pravde. Ovaj teret ne može više da se izdrži", istakla je. 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković potvrdio je informaciju o hapšenju Trajkovića i rekao da to pokazuje da Aljbin Kurti ne želi da smiri tenzije, već nastavlja lov na Srbe.

"Novo hapšenje bivšeg srpskog policajca Slađana Trajkovića na KiM pokazuje da Kurti nastavlja lov na Srbe, ne želi da smiri tenzije i deeskalira situaciju! Kako se odjednom pojavljuju dokazi protiv Srba koji su napustili institucije, a nisu postojali dok su bili deo kosovskog sistema?", napisao je Petković na Tviteru.

Porodica Trajković  živi u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Mitrovice i ima troje dece. Slađan Trajković je oko 17 časova krenuo u prodavnicu i nije se vratio. 

Srbi na severu KiM već sedam dana provode na barikadama koje su postavili zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()