Sednica Skupštine Srbije počela minutom ćutanja

Pred poslanicima su četiri tačke dnevnog reda, a pored vladinog izveštaja o bezbednosnoj situaciji, raspravljaće se o izveštaju REM-a o nadzoru komercijalnih televizija sa posebnim osvrtom na izveštavanje u slučajevima nasilja

18.05.2023. 15:41
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Skupština Srbije_Sednica i KiM_Foto Tanjug Zoran Žestić (2)-63dbd2e50d2f7.webp Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Skupština Srbije počela je, danas posle podne, sednicu na kojoj će se raspravljati o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila pre dve nedelje.

Sednica je počela minutom ćutanja, a nakon toga su poslanici prešli na poslanička pitanja na koja imaju pravo svakog utorka i četvrtka kada je sednica u toku.

Sednici prisustvuje premijerka Ana Brnabić, kao i ministri Bratislav Gašić, Danica Grujičić, Darija Kisić, Maja Popović.

Pred poslanicima su četiri tačke dnevnog reda, a pored vladinog izveštaja o bezbednosnoj situaciji, raspravljaće se o izveštaju REM-a o nadzoru komercijalnih televizija sa posebnim osvrtom na izveštavanje u slučajevima nasilja.

Predložene su i tačke o formiranju Anketnog odbora koji bi utvrdio okolnosti i činjenice koje su dovele do tragedija, kao i izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()