Sever KiM: Mirni protesti se nastavljaju, nema najava o povlačenju kosovske policije

U Leposaviću se ispred opštine održavaju Radničke sportske igre, dok se u Zvečanu svakodnevno održavaju razni performansi

08.06.2023. 10:33
  • Podeli:
Tan2023-05-2617301732_7 kosovska policija AP PhotoBojan Slavkovic-6471183da630f.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Na severu Kosova i Metohije od jutros je mirno, noć je protekla bez incidenata, a Srbi se i dalje okupljaju ispred opštinskih zgrada u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, javlja reporter Tanjuga.

U opštinskim zgrdama su i dalje pripadnici takozvane Kosovske policije, kao i specijalci, a između građana i njih su raspoređeni vojnici KFOR-a, koji nadgleda i glavne prilazne puteve na severu, kako prema Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, tako i u blizini severnog dela Kosovske Mitrovice.

U Leposaviću se ispred opštine održavaju Radničke sportske igre, dok se u Zvečanu svakodnevno održavaju razni performansi, koji ukazuju na nenormalan život stanovnika tog grada. Za danas je najavljen performans studenata.

Još uvek nema najava da bi pripadnici takozvane Kosovske policije mogli da se povuku sa severa naše južne pokrajine.

Srbi protestuju mirno i zahtevaju da se pripadnici specijalne policije takozvanog Kosova povuku iz opštinskih zgrada i čitave teritorije severnog dela južne pokrajine, da novi albanski gradonačeknici ne ulaze u zgrade većinski srpskih opština, kao i da Radoš Petrović i Dušan Obrenović, uhapšeni pre sukoba građana i pripadnika KFOR-a, budu pušteni na slobodu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()