Skupština nastavila rad: Na dnevnom redu Deklaracija i više drugih tačaka

Vanredno zasedanje počelo je u utorak, a na dnevnom redu je ukupno 60 tačaka o kojima se vodi objedinjena rasprava

25.07.2024. 11:12
  • Podeli:
skupština srbije rade prelić tanjug-66a2164b0f59b.webp Foto: Rade Prelić Tanjug

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad, a na dnevnom redu je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je proglašena 8. juna na Svesrpskom saboru u Beogradu kao i više drugih tačaka.

Vanredno zasedanje počelo je u utorak, a na dnevnom redu je ukupno 60 tačaka o kojima se vodi objedinjena rasprava.

Premijer Miloš Vučević rekao je, predstavljajući poslanicima Deklaraciju, da ona predstavlja temelj nacionalne politike kao i da su svi ključni činioci bili uključeni u njenu izradu.

Pred poslanicima je niz sporazuma o zaduživanju, među kojima je i kredit kod banke Poštanska štedionica u iznosu od 42 milijarde dinara za izgradnju nacionalnog stadiona.

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o kadrovskim rešenjima, odnosno biraće se guverner NBS, a za tu funkciju je ponovo predložena Jorgovanka Tabaković.

Poslanici treba da izaberu i predsednika Fiskalnog saveta Srbije, a na tu funkciju je umesto Pavla Petrovića, kome je istekao mandat, predložen Blagoje Paunović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()