Skupština Srbije: Poslanička pitanja na početku sednice

Poslanike je najviše interesovalo koji će koraci biti preduzeti povodom ubistva u Priboju, rada REM-a i skupa 'Srbija nade'

25.05.2023. 12:10
  • Podeli:
skupština srbije sava radovanović tanjug-1667837443451.webp Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su rad postavljanjem poslaničkih pitanja. Njih je najviše interesovalo, između ostalog, koji će koraci biti preduzeti povodom ubistva u Priboju, radu REM-a i skupu "Srbija nade".

Poslanik SDPS-a Jasmin Hodžić je, u vezi sa ubistom u Priboju, pitao gde je pripadnik policije usmrtio jednog mladića. On je konkretno pitao koji će koraci biti preduzeti, ocenjujući da je dobro što je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić bio u Priboju i poslao poruku da je državi stalo da se pronađe počinilac.

"Reagovalo se brzo, međutim begunac je i dalje u bekstvu", rekao je Hodžić.

Poslanica Zeleno-levog kluba Jelena Jerinić pitala je ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolu Selakovića ko je naložio Inspektoratu za rad da, kako tvrdi, ne reaguje na organizovanu kampanju u kojoj se zaposlenima u javnim i privatnim preduzećima "preti ukoliko ne odu na miting SNS pod pretnjom otkaza".

Ministra u ostavci Branka Ružića je pitala da li je Ministarstvo prosvete na bilo koji način reagovalo na, kako tvrdi, otkazivanje ekskurzija jer su "autobusu zauzeti zbog skupa SNS".

Poslanik "Moramo – Zajedno" Nikola Nešić imao je pitanje za ministra informisanja Mihajla Jovanovića o radu REM-a. Kako je rekao, REM bi trebalo da bude nezavisna organizacija koja treba da štiti medijski pluralizam, a u praksi se, kaže, dešava suprotno.

On je upitao zašto je Informer dobio dozvolu REM-a za emitovanje programa  dodajući da je prema izveštaju Saveta za štampu o poštovanju Kodeksa novinara Srbije, od 1.oktobra do 31.januara 2023.godine taj list imao 512 prekršaja.

"Članica REM-a Judita Popović je rekla da ne zna kakav će program biti emitovan na Informeru jer nije dostavio elaborat na šta je po zakonu bio obavezan", rekao je Nešić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()