Skupština Srbije završila današnji rad: Poslanici sutra ponovo na okupu

Deklaracija je usvojena 8. juna na Svesrpskom saboru u Beogradu, a u skupštini Republike Srpske 2. jula

23.07.2024. 18:34
  • Podeli:
narodna skupština republike srbije, 23 jul 2024 - TANJUG RADE PRELIĆ-669fdb5f06cc8.webp Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Poslanici Skupštine Srbije završili su današnji rad, a načelnu raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda i ostalim tačkama dnevnog reda nastaviće sutra.

Premijer Miloš Vučević rekao je, predstavljajući poslanicima Deklaraciju, da ona predstavlja temelj nacionalne politike, dodajući da su svi ključni činioci bili uključeni u njenu izradu.

Prema njegovim rečima, u Deklaraciji se navodi da srpski narod predstavlja jedinstvenu celinu, da postoji neophodnost održavanja Svesrpskog sabora jednom u dve godine, kao i da će se realizovati proces nacionalnog pomirenja.

Deklaracija je usvojena 8. juna na Svesrpskom saboru u Beogradu, a u skupštini Republike Srpske 2. jula.

Poslanici će rad nastaviti sutra u 10.00 časova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()