Šole: Za SAD značajno da ZSO bude formirana

Međutim, specijalni savetnik Stejt departmenta ističe da je velika razlika između Republike Srpske i buduće ZSO.

19.01.2023. 19:44
  • Podeli:
Derek Šole_Chollet_Foto AP Photo_Darko Vojinović_Tanjug (1)-63c05e82b3525.webp Foto: AP Photo / Darko Vojinović / Tanjug

Specijalni savetnik Stejt departmenta Derek Šole izjavio je da je za Sjedinjene Američke Države značajno da Zajednica srpskih opština bude formirana.

Međutim, specijalni savetnik Stejt departmenta ističe da je velika razlika između Republike Srpske i buduće ZSO.

„Moram da budem jasan, to nije aranžman koji bi ličio na Republiku Srpsku“, rekao je Šole, a prenosi N1.

On nije hteo da govori o pojedinostima koje se tiču mogućih nadležnosti ZSO, rekavši da se ti detalji moraju „izglancati“ kroz dijalog.

„SAD podržavaju dijalog uz posredstvo EU, a cilj je normalizacija u pravcu međusobnog priznanja“, rekao je diplomata.
Za evropski predlog Šole je kazao da je osnov za pregovore i da je fleksibilan.

On je izrazio i zabrinutost zbog jučerašnje odluke Prištine da ne dozvoli saobraćaj automobilima sa KM registarskim oznakama.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()