Specijalci napali srpskog aktivistu na Jarinju, kosovska policija negirala napad

NVO Aktiv ukazuje da je napad na njihvog direktora posebno opasan uoči isteka roka za izricanje opomena i najave sprovođenja druge faze kažnjavanja vlasnika vozila sa srspkim registarskim tablicama

14.11.2022. 18:41
  • Podeli:
jarinje profimedia-0719712625-1668082345570.webp Foto: Profimedia

Nevladina organizacija Aktiv iz severnog dela Kosovske Mitrovice saopštila je da su njihovog direktora Miodraga Milićevića na severu Kosova i Metohije maltretirali pripadnici kosovske specijalne policije.

"Do incidenta je došlo u 9.30 časova, u blizini prelaza Jarinje, kada su Milićevića zaustavili pripadnici specijalne jedinice Kosova. On je izdvojen iz kolone i u trenutku ispitivanja jedan pripadnik specijalne policije ga je pesnicom udario u stomak", navedeno je u saopštenju.

Kako kažu, istovremeno je došlo i do verbalnog maltretiranja kada su na Milićevića policajci vikali, zahtevali da "ćuti" i pitali ga "zašto nema kosovska dokumenta".

Opasna situacija uoči isteka roka

Aktiv osuđuje nasilno ponašanje pripadnika specijalnih jedinica i navodi da je od zaustavljanja do ispitivanja, Milićević u potpunosti sarađivao sa policijom i ničim nije izazvao njihovu nasilnu reakciju.

Ocenuju da je "udarac u stomak brutalnost i ničim izazvana prekomerna upotreba sile specijalnih jedinica policije", što kako ističu, "ukazuje na narušeno bezbednosno okruženje na severu Kosova i nekontrolisano delovanje pripadnika policije koje preti produbljivanju krize i mogućoj eskalaciji već narušenog bezbednosnog okruženja na severu Kosova".

NVO Aktiv ukazuje da je ovo posebno opasna situacija uoči isteka roka za izricanje opomena i najave sprovođenja druge faze i kažnjavanja vlasnika vozila sa srspkim registarskim oznakama.

Kosovska policija negirala napad

Kosovska policija negirala je da su njeni pripadnici na Jarinju napali Miodraga Milićevića.

Na Fejsbuk nalogu kosovske policije je navedeno da se Milićević danas u 9.28 u svom vozilu pojavio na prelazu Jarinje i da je nakon obavljene procedure nesmetano nastavio u pravcu centralne Srbije, kao i da nije bilo incidenata niti ga je neko maltretirao.

Kako je saopšteno, Kosovska policija je u cilju ponovne provere preduzela dodatne mere, tako da su dežurni policajci na Jarinju pitali i srpsku stranu da li je neko uložio pritužbe, a šef smene srpske strane je potvrdio da do sada nije bilo pritužbi na loše ponašanje ili bilo šta slično.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()