Srbi protestuju zbog hapšenja srpskog sportiste: Na čelu kolone u Severnoj Mitrovici deca sa peharima

Šetnju u znak podrške Milenkoviću organizovao je Sportski savez Kosova i Metohije

14.06.2023. 14:16
  • Podeli:
Kosovo Tanjug STR-6489af4b39cdc.webp Foto: Tanjug/STR

Sa trga u Severnoj Mitrovici od spomenika knezu Lazaru ka glavnom mostu na Ibru kreće se kilometarska kolona građana koji svojom šetnjom pružaju podršku juče uhapšenom Milunu Milenkoviću.

Milenković je juče uhapšen u akciji specijalnih jedinica kosovske policije.,

Na čelu kolone, u kojoj je nekoliko hiljada ljudi, su osvajači medalja i deca koja treniraju u Milenkovićevom kik boks klubu i koja u svojim rukama drže osvojene pehare.

U momentu kada su pristigli na trg, njih su građani podržali aplauzom. Oni skandiraju "Vratite nam trenera", "Ne damo te Lune", "Pravda za Luneta".

Kako javlja novinar Kosovo onlajna, situacija je mirna ali napeta. Kod građana je vidljivo veliko nezadovoljstvo i strah od daljih hapšenja i maltretiranja ljudi.

Od mosta kolona se kreće ka Tehničkoj školi.

Nema incidenata, a osim na mostu, na drugim mestima nema policije.

Šetnju u znak podrške Milenkoviću organizovao je Sportski savez Kosova i Metohije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()