Srbija dobila tri nova šefa diplomatskih predstavništava

Milan Milanović, Aleksandar Nakić i Milutin Stanojević preuzimanje tri diplomatska predstavništva

20.10.2023. 16:12
  • Podeli:
Srbija_zastava_zastava Srbije_Foto Pixabay-63ec871a8b0e8.webp Foto: Pixabay

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić saopštio je da je danas okončana procedura za postavljenje tri nova šefa diplomatsko -konzularnih predsetavništva u Stalnoj misiji pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, Ambasadi u Bratislavi i u Ambasadi u Akri. 

"Današnjim objavljivanjem ukaza predsednika Republike Aleksandra Vučića, okončana je procedura postavljenja još tri ambasadora Republike Srbije. Naša zemlja će uskoro imati nove šefove diplomatsko-konzularnih predstavništava - Milana Milanovića u  Stalnoj misiji pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, Aleksandra Nakića u Ambasadi u Bratislavi i Milutina Stanojevića u Ambasadi u Akri", rekao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Milan Milanović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nakon čega je 1988. godine stupio u diplomatsku službu tadašnje SFRJ.

U Ministarstvu spoljnih poslova radio je, između ostalog, u Kabinetu ministra i vodio odeljenja za NATO, Partnerstvo za mir, kao i Odeljenje za Ujedinjene nacije.

Od decembra 2021. godine vrši funkciju pomoćnika ministra spoljnih poslova za multilateralnu saradnju.

Tokom karijere službovao je u Stalnoj misiji pri UN u Ženevi, Ambasadi u Parizu i Stalnoj misiji pri UN u Njujorku, gde je od 2013. godine obavljao i dužnost ambasadora-stalnog predstavnika Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama. Govori engleski i francuski jezik.

Milutin Stanojević je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova od 1990. godine, i radio je, između ostalog, u Odeljenju za Južnu i Jugoistočnu Aziju, Direkciji za analizu i planiranje i Direkciji za NATO, gde je obavljao funkciju direktora. Službovao je u Ambasadi u Nju Delhiju, Generalnom konzulatu u Sidneju i Ambasadi u Kanberi. Bio je otpravnik poslova, a od 2013. godine ambasador Republike Srbije u Izraelu. U Ambasadi u Akri od 2021. godine vrši funkciju otpravnika poslova.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Govori engleski i španski jezik.

Aleksandar Nakić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banja Luci. Radio je kao koordinator lučko-pristaničnih usluga u Luci Novi Sad.

Bio je član Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac zadužen za sport, omladinu i kulturu. Od 2021. do 2023. godine obavljao je funkciju generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()