Srbima uhapšenim nakon Banjske produžen pritvor

Trojici uhapšenih Srba isprva određen pritvor u trajanju od mesec dana, a da je sada produžen na još dva meseca

31.10.2023. 19:07
  • Podeli:
kosovska policija banjska dopisništvo kim tanjug (2)-6514065fa0f1d.webp Foto: Dopisništvo KiM/Tanjug

Apelacioni sud u Prištini potvrdio odluku Osnovnog suda o produženju pritvora za dva meseca trojici Srba uhapšenih nakon događaja u mestu Banjska 24. septembra - Vladimiru Toliću, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću, rekao je za Tanjug advokat Vladimira Tolića, Miloš Delević.

On je naveo da je rešenje sada pravnosnažno i podsetio da je trojici uhapšenih Srba isprva određen pritvor u trajanju od mesec dana, a da je sada produžen na još dva meseca.

Tolića tužilaštvo u Prištini tereti za izvršenje terorističkog dela, Spasojevića za napad na ustavni poredak i bezbednost KiM i izvršenje terorističkog akta, dok Maksimovića tereti za krivično delo pripremanje terorizma.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()