Srpska lista: Nad Srbima na KiM svakodnevno se sprovodi institucionalno nasilje

Na sastancima je zatražena hitna i konkretna akcija međunarodne zajednice

15.03.2024. 18:52
  • Podeli:
zlatan elek, 3 feb 2024 -  foto Tanjug Srpska lista-65e4644acbae5.webp Foto: Tanjug/Srpska lista

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima održao je danas odvojene sastanke sa šefom Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Tomašom Suniogom i direktorom Kancelarije visokog predstavnika OEBS za pitanje manjina Marekom Šćigelom

"Predstavnici Srpske liste su na sastancima ukazali na institucionalno nasilje koje se svakodnevno sprovodi nad Srbima na Kosovu i Metohiji, svakodnevno kršenje prava srpskog naroda i eskalatorne poteze režima u Prištini koji ugrožavaju opstanak srpskog naroda, te na direktne posledice odluke o ukidanju dinara kojom se najdirektnije udara na ceo srpski narod na Kosovu i Metohiji", ističe se u saopštenju Srpske liste.

Kako se navodi, na sastancima je zatražena hitna i konkretna akcija međunarodne zajednice u cilju zaštite prava srpskog naroda, sprovođenje sporazuma koji predviđaju stvaranje Zajednice srpskih opština i stvaranje uslova za opstanak Srba na svojim vekovnim ognjištima.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()