Srpski parlamentarci posetili Zabranjeni grad i Srpski kulturni centar u Pekingu

Zabranjeni grad se prostire na više od 720.000 kvadratnih metara i čine ga 890 zgrada sa 9.999 prostorija

05.06.2024. 08:41
  • Podeli:
srpski parlamentarci u kini, u poseti zabranjenom gradu, 5 jun 2024 - TANJUG NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE (2)-66600817a9457.webp Foto: TANJUG/NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE

Delegacija Narodne skupštine koja boravi u Pekingu obišla je danas Kulturni centar Srbije u tom gradu, koji nosi ime po našem nobelovcu Ivi Andriću i svečano je otvoren 2018. godine.

"Kultura predstavlja još jednu od oblasti u kojoj Srbija i Kina imaju izuzetne odnose, i ovaj centar je upravo rezultat toga. Kroz njega kineska publika može više da nauči i čuje o srpskoj kulturi, kako iz prošlosti, tako i sadašnjosti, kulturnom nasleđu i upozna se bliže sa našim talentima i umetnicima u različitim oblastima, i tako nastavi da gradi mostove saradnje dve države", istakla je šefica delegacije i potpredsednica Marina Raguš.

Takođe, delegacija je posetila i Zabranjeni grad koji se nalazi odmah preko puta trga Tiananmena i danas predstavlja muzej, a nekada je bio carska palata kineskih dinastija Ming i Ćing. On se prostire na više od 720.000 kvadratnih metara i čine ga 890 zgrada sa 9.999 prostorija.

Obilasku su prisustvovali i potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Snežana Paunović, predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu dr Uglješa Mrdić, kao i savetnik predsednice Narodne skupštine dr Mihailo Jovanović i ambasadorka Srbije u NR Kini Maja Stefanović.

Kulturni centar Srbije u Pekingu, foto: Tanjug/Narodna skupština Republike Srbije
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()