Stano: Izbori na severu Kosova što pre, uz bezuslovno učešće Srba

On je istakao da izbori na severu moraju biti održani u skladu sa dogovorom o deeskalaciji situacije

02.09.2023. 20:43
  • Podeli:
Peter Stano shutterstock-647dd84040337.webp Foto: Shutterstock

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da je važno da se što pre organizuju sveobuhvatni lokalni izbori na severu Kosova, na kojima bi Srbi učestvovali bez preduslova.

"Što se tiče izbora, iako su delimični izbori za gradonačelnike u aprilu 2023. godine u četiri opštine na severu sprovedeni u skladu sa pravnim okvirom Kosova, bili smo vrlo jasni da zbog slabog odziva građana nisu ponudili dugoročno političko rešenje. Zato je važno da se što pre organizuju sveobuhvatni lokalni izbori, na kojima bi kosovski Srbi učestvovali bez preduslova", rekao je Stano za Kohu.

On je istakao da izbori na severu moraju biti održani u skladu sa dogovorom o  deeskalaciji situacije.

"Evropska unija podvlači izjavu visokog predstavnika od 3. juna ove godine, kojom se od Kosova i Srbije traži da preduzmu mere za deeskalaciju situacije i uzdrže se od bilo kakvih daljih nekoordinisanih akcija. Kosovo se obavezalo na ove principe u Bratislavi u julu", podsetio je Stano.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()