Stano: Nećemo komentarisati izjave Kurtija, svih 27 članica EU daju punu podršku Lajčaku

Svih 27 članica eksplicitno očekuju da i Kosovo i Srbija nastave sa implementacijom preuzetih obaveza bez daljnjeg odlaganja, kazao je Stano

19.09.2023. 14:36
  • Podeli:
Peter Stano Alexandros Michailidis  Shutterstock com-644bbe27cd629.webp Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock.com

Portparol EU Peter Stano izjavio je danas, povodom optužbi kosovskog premijra Aljbina Kurtija da je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak bio pristrasan tokom poslednje runde dijaloga u Briselu i da je držao stranu Srbije, da Lajčak ima punu podršku svih 27 članica EU, kao i da EU ne komentariše Kurtije izjave.

"Mi nećemo komentarisati izjave Aljbina Kurtija, pogotovu one koje sadrže optužbe koje su bez osnova. Članice EU su istakle da u potpunosti podržavaju specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i u potpunosti podržavaju da se pomogne Srbiji i Kosovu da dođu u stadijum da normalizuju svoje odnose", kazao je Stano na konferenciji za medije, a odgovarajući na pitanje u vezi Kurtijevih optužbi.

Naglašava da je punu podršku Lajčaku dalo svih 27 ministara zemalja članica EU i dodaje da to pokazuje i kako vide nastavak dijaloga i šta očekuju i od Srbije i od Kosova.

"Sve članice EU daju punu podršku posrednicima i specijalnom izaslaniku i svih 27 članica eksplicitno očekuju da i Kosovo i Srbija nastave sa implementacijom preuzetih obaveza bez daljnjeg odlaganja", kazao je Stano.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()