Stranka SRCE zvanično počela sa radom: Ponoš predsednik partije

Na današnjoj skupštini posebno je prezentovan predlog reforme zdravstvenog sektora u Srbiji

01.10.2023. 18:34
  • Podeli:
prva-izborna-skupstina-srce strasnka srce zdravko ponoš (3)-6519a2e32537f.webp Foto: SRCE

Stranka Srbija Centar (SRCE) je na prvoj redovnoj skupštini izabrala rukovodstvo i usvojila Program i Statut. Za predsednika stranke izabran je Zdravko Ponoš, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i kandidat na predsedničkim izborima 2022. godine.

Za potpredsednike su izabrani: dr Mihailo Brkić, ekonomista i bivši ambasador, dr Tijana Perić, viša naučna saradnica Instituta za političke studije i stručnjak za borbu protiv korupcije, prof. dr Slobodan Cvejić, sociolog, profesor na filozofskom fakultetu i bivši član REM-a, prof. dr Duško Lopandić, bivši ambasador, dr Tatjana Marković Topalović, doktor fizičkih nauka i dr Bojan Dimitrijević, istoričar.

Za članove predsedništva kandidovani su: prof. dr Dragan Delić, infektolog, dr Nikola Lazić, stomatolog, Verica Milanović, pravnik, i Boško Šindić, profesor filozofije.

Za predsednika Izvršnog odbora kandidovan je Stefan Stančić, a za sekretara stranke advokat Stefan Janjić.

Na svečanom delu Skupštine stranke SRCE prisustvovali su predstavnici opozicionih stranaka i pokreta, i drugi gosti.

Izborna skupština stranke održana je pod sloganom: "Pokrenimo Srbiju Srcem". Na današnjoj skupštini posebno je prezentovan predlog reforme zdravstvenog sektora u Srbiji koji je sačinio prof. dr Dragan Delić, predsednik resornog odbora za zdravstvo SRCE, saopštila je stranka.

Foto: SRCE

Zdravko Ponoš je, navodi se u saopštenju, nakon predsedničkih izbora formirao pokret SRCE, koji je zbog razvoja infrastrukture i podrške građana odlučio da prikupi potrebnih 10.000 potpisa i preraste u stranku.

U julu 2023, registrovana je politička stranka pod istim imenom.

U stranci su formirani stručni – resorni odbori i stručni timovi u oblastima: spoljna politika, zdravstvo, ekonomija, prosveta, energetika, bezbednost i odbrana, poljoprivreda i dr.

Program stranke SRCE sadrži koncept javnih politika u 22 tematske celine: ekonomije, energetike, obrazovne, zdravstvene i socijalne politike, oblasti kulture, medija, sporta, demokratije i vladavine prava, lustracije i antikorupcije, spoljne politike, Kosova i Metohije, dijaspore, bezbednosti i odbrane i dr.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()