Sud u Prištini odredio 30 dana pritvora Dejanu Pantiću

Pantić je uhapšen u subotu na punktu Jarinje na severu KiM, pod optužbom da je učestvovao u organizaciji i napadu na policiju pre nekoliko dana

12.12.2022. 17:11
  • Podeli:
Kosovska policija_KPS_Kosovska Mitrovica_Foto Reuters (2)-63975326a16e6.webp Foto: Reuters

Sudija Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini odredio je Dejanu Pantiću iz severne Kosovske Mitrovice meru sudskog pritvora u trajanju od 30 dana, potvrdio je RTS-u njegov advokat Srđan Mitrović i najavio žalbu na odluku suda donetu na zahtev tužioca.

Pantić je bivši pripadnik kosovske policije, a iz te službe je istupio prošlog meseca kada i svi policajci srpske nacionalnosti na severu KiM. Uhapšen je u subotu na punktu Jarinje, pod optužbom da je učestvovao u organizaciji i napadu na policiju pre nekoliko dana.

Povodom hapšenja Pantića, Srbi na severu KiM su istog dana podigli barikade na više lokacija, zahtevajući njegovo i oslobađanje još jednog sunarodnika uhapšenog dan ranije.

Advokat Mitrović je ranije za Kosovo onlajn izjavio da je tužilac tražio meru pritvora od 30 dana.

On je dodao da je zahtev tužioca za određivanje pritvora od mesec dana Pantiću protiv zakona, jer nije bilo nikakvih obrazloženja o samoj meri.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()