Sve o poseti Makrona Srbiji: Predveče stiže u Beograd, dočekaće ga Vučić, a posetiće i Novi Sad

Predsednik Francuske sletiće u Srbiju oko 18,05 sati

29.08.2024. 08:31
  • Podeli:
vučić makron Sarah MeyssonnierPool via AP Tanjug-6614426fe43aa.webp Foto: Sarah MeyssonnierPool via AP Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji danas dolazi u zvaničnu posetu Srbiji, a pored Beograda, Makron će posetiti i Novi Sad.

Francuski predsednik Emanuel Makron u Srbiju dolazi na poziv predsednika Aleksandra Vučića.

Uoči posete, Vučić je za RTS rekao da će sa Makronom razgovarati o veoma bitnim pitanjima, kao i da se još razgovara o kupovini aviona "rafal" i da cena više nije pitanje, već određene garancije.

Prema programu posete, kako su naveli iz Službe za saradnju sa medijima predsednika, očekuje se da francuski predsednik sleti na Aerodrom "Nikola Tesla" oko 18.05 sati, gde će biti priređen doček.

Nakon toga uslediće ceremonija svečanog dočeka ispred Palate "Srbija" sa vojnim počastima od 18.30.

Sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona biće u 18.45 časova. Nakon čega će od 19.40 sati uslediti ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika u sali Jugoslavija u "Palati Srbija".

Dvojica predsednika obratiće se medijima u 19.45 časova.

Drugog dana posete, Makron će otići u Novi Sad gde će posetiti Galeriju Matice srpske i obići nove postavke.

Od 11.15 časova očekuje se obraćanje predsednika Vučića i predsednika Makrona na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji u kompaniji "Šnajder elektrik" u Novom Sadu.

Prema programu drugog dana posete, od 15.30 časova uslediće ceremonija otkrivanja ploče povodom završetka radova na modernizaciji Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu i obraćanje dvojice predsednika.

Oko 15.50 časova očekuje se ispraćaj predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Francuski predsednik prvi put je bio u zvaničnoj poseti Beogradu u julu 2019. godine kada su dve zemlje obeležile 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Predsednik Vučić u zvaničnoj poseti Parizu boravio je u aprilu ove godine.

Vučić i Makron su se sreli i tokom Olimpijskih igara u Parizu, gde je Vučić prisustvovao prijemu za svetske lidere u Jelisejskoj palati.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()