Trojica uhapšenih Srba sa KiM dovedeni na saslušanje u Prištinu

Oni se terete za navodno počinjene ratne zločine protiv civilnog stanovništva.

21.09.2023. 14:31
  • Podeli:
osnovni sud u prištini dopisništvo kim tanjug-64fef2cdb0016.webp Foto: Dopisništvo KiM/Tanjug

Trojica Srba koji su juče uhapšeni na KiM, dovedeni su u Osnovni sud u Prištini na saslušanje kod sudije za prethodni potupak.

Ilija Elezović, Dragan Milović i Zoran Kostić uhapšeni su juče u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Prilužju nakon čega im je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Danas su u pratnji advokata, dovedeni u Osnovni sud u Prištini na saslušanje kod sudije za prethodni potupak.

Oni se terete za navodno počinjene ratne zločine protiv civilnog stanovništva.

Iz Kancelarije za KiM je saopšteno da je po sredi novo zastrašivanje i unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste svoja vekovna ognjišta.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je u Njujorku da situacija u južnoj srpskoj pokrajini polako izmiče kontroli i da će tražiti sednicu SB UN o tom pitanju.

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da Evropska unija pomno prati dešavanja na severu KiM i da prikuplja informacije, kao i da će nakon toga reagovati na odgovarajući način.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()