U Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću počelo potpisivanje peticije za smenu predsednika opštine

Za opoziv Erdena Atića potrebno je 3.640 potpisa, odnosno 20 odsto birača iz biračkog spiska

17.01.2024. 10:28
  • Podeli:
leposavić bodljikava žica zastava tanjug srt-6475f9a7c249a.webp Foto: Tanjug str

Potpisivanje peticije za smenu predsednika opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice počelo je u devet časova masovnim dolaskom građana, predvođenih predstavnicima Srpske liste.

Sanja Lazarević Krtinić, član grupe koja je inicirala postupak, saopštila je da su dobili sva potrebna dokumenta da započnu sa prikupljanjem potpisa za opoziv gradonačelnika.

Za opoziv Erdena Atića potrebno je 3.640 potpisa, odnosno 20 odsto birača iz biračkog spiska.

Krtinić je rekla da Atić nema legitimitet da vodi opštinu u kojoj Srbi čine večinu stanovništva, i koji je, dodala je, donosio odluke protivne interesu Srba i svih građana Kosovske Mitrovice.

Potpisivanje peticije počelo je jutros u devet casova i u Leposaviću, gde je takođe zabeležen masovan odziv građana.

Peticija je jedan među koracima do organizovanja novih izbora za predsednika opštine Severna Mitrovica, izabranog prošle godine na izborima koje su Srbi, kao većina u tom gradu, mahom bojkotovali.

Vanrednim izborima na kojima su Atić i još tri Albanca izabrani za predsednike četiri severne opštine, prethodili su kolektivne ostavke Srba iz svih institucija vlade u Prištini, a koje deluju u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()