Učesnici protesta Srbija protiv nasilja stigli do Vlade

Na tom mestu će ostavljati poruke i napraviti prsten

09.06.2023. 20:36
  • Podeli:
Protest Tanjug STRAHINJA AĆIMOVIĆ-648371097f5d3.webp Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja", u organizaciji prozapadne opozicije, išli su do Ministarstva prosvete kako bi ostavili poruke prosvetara, roditelja i učenika.

Odatle su se stigli do zgrade Vlade Srbije, a na tom mestu će takođe ostavljati poruke i napraviti prsten.

Saobraćaj je zatvoren u ulici Kneza Miloša i Nemanjinoj ulici, kao i kod trga Slavija.

I dalje je zatvoren saobraćaj kod Narodne skupštine gde je skup i počeo i gde su još jednom pročitani zahtevi.

Zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()