Uhapšen u maju u Zvečanu: Srbinu Dušanu Obrenoviću produžen pritvor na još dva meseca

Advokat je podneo žalbu

31.10.2023. 10:51
  • Podeli:
KFOR Zvecan_Tanjug-6475aa829a231.webp Foto: Tanjug

Srbinu Dušanu Obrenoviću koji je uhapšen 29. maja ispred opštinske zgrade u Zvečanu, produžena je mera pritvora za još dva meseca, potvrdio je za KoSSev njegov pravni branilac Predrag Miljković.

Obrenović jedan je od dvojice uhapšenih pomenutog dana tokom sukoba Srba sa pripadnicima KFOR-a. Kosovske vlasti terete ga, prema ranijim informacijama njegovog pravnog zastupnika, za „pozivanje na otpor“ i „ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom“.

Nakon isteka 48-časovnog zadržavanja, 31. maja određen mu je jednomesečni, a potom krajem avgusta, pritvor mu je produžen na još dva meseca. Nakon isteka ove mere, Osnovni sud u Prištini odlučio je danas da se Obrenoviću produži pritvor na još dva meseca, potvrdio je njegov advokat.

„Danas je održano ročište i njemu je pritvor produžen za još dva meseca“, kazao je Miljković za KoSSev. Advokat ujedno poručuje da su žalili na ovu odluku suda u Prištini.

„Podneli smo žalbu danas na ovu odluku i očekujemo i nadamo se da će je usvojiti“, kazao je Miljković.

Prema ranijim navodima advokata, Obrenović. se nalazio u teškom zdravstvenom stanju. On danas, međutim, nije mogao da potvrdi u kakvom se stanju njegov branjenik nalazi, poručivši da će ga uskoro posetiti.

„Za sada ne znam u kakvom se stanju nalazu, međutim obići ću ga uskoro i videti kakvo mu je zdravstveno stanje“, kazao je Miljković.

Inače radi se o mladiću koji se još od najranijeg detinjstva suočava sa teškom porodičnom i materijalnom situacijom, a zbog kojeg su u više navrata organizovane humanitarne akcije i o kojem smo i mi pisali u prošlosti. Prema video snimcima koje je obezbedila Radio Kim, nakon sukoba grupe Srba sa KFOR-om 29. maja, D.O. je mirno sedeo u prvim redovima i pružao pasivni otpor, kada su ga vojnici KFOR-a izvukli iz mase (sedećeg položaja).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()