UNA saznaje: U Briselu trilateralni sastanak, bez američkih predstavnika

Sastanak sa dve teme – nacrt statuta ZSO i pitanje nestalih osoba, planiran je za 18 časova, nakon čega će se Žozep Borelj obratiti medijima, rekao je portparol EK Peter Stano za UNU

01.05.2023. 21:12
  • Podeli:
evropska-europska-komisija-eu-brisel-brussels-fotopa-imagespixsell-1666874509540.webp Foto: Pixsell

Portparol Evropske komisije Peter Stano potvrdio je za UNU da će u Briselu u utorak biti održan samo zajednički sastanak visokog predstavnika Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Sastanak je planiran za 18 časova, a posle njega će se Borelj obratiti medijima. Stano je precizirao da su teme sastanka nacrt statuta Zajednice srpskih opština i pitanje nestalih osobe.

Na pitanje UNE, portparol EK je rekao da, za razliku od ranijih sastanaka na ovom nivou, nisu predviđeni bilateralni susreti Borelja i Lajčaka sa Vučićem i Kurtijem.

Takođe, u utorak u Briselu neće biti visokog funkcionera američkog Stejt dipartmenta Gabrijela Eskobara, koji je učestvovao u prethodnim rundama dijaloga 27. februara u Briselu i 18. marta u Ohridu.

Podsećamo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti već je doputovao u Brisel, zajedno sa šefom prištinskog pregovaračkog tima Besnikom Bisljimijem. On se u četvrtak, na marginama ekonomskog Delfi forumu u Grčkoj, sastao sa Miroslavom Lajčakom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()