Unapređenje saradnje: Tamara Vučić razgovarala sa prvom damom Zimbabvea

Predložila sam bližu i intenzivniju saradnju u oblasti obrazovanja, kulture i sporta, navela je prva dama Srbije

27.07.2024. 10:58
  • Podeli:
tamara vučić, Oksilija Mnangagva, 27 jul 2024 - foto Tanjug Marko Đoković (2)-66a4acae0f157.webp Foto: Tanjug/Marko Đoković

Tokom svoje diplomatske turneje po afričkim zemljama, supruga predsednika Srbije Tamara Vučić sastala se sinoć sa prvom damom Zimbabvea Oksilijom Mnangagvom. Ovaj susret bio je prilika za razmenu mišljenja i razgovor o temama od zajedničkog interesa.

„Zahvalila sam prvoj dami na podršci koju Republika Zimbave pruža Srbiji kada su u pitanju najvažniji nacionalni interesi i još jednom istakla da naše dve zemlje baštine prijateljski odnos, ispunjen razumevanjem i poštovanjem“, izjavila je Tamara Vučić nakon susreta.

Na sastanku su razmatrane teme unapređenja obrazovanja, turizma, sporta i kulturne saradnje. 

„Predložila sam bližu i intenzivniju saradnju u oblasti obrazovanja, kulture i sporta“, rekla je Tamara Vučić i posebno istakla važnost saradnje u oblasti obrazovanja, naglašavajući ulogu digitalne tehnologije u savremenom školstvu.     

Prva dama Zimbabvea podelila je svoja iskustva u razvoju programa i inicijativa za poboljšanje položaja žena i dece u njenoj zemlji.

Tokom susreta, obe strane su izrazile spremnost za dalje jačanje bilateralnih odnosa i produbljivanje saradnje u oblastima od vitalnog značaja za dobrobit građana dveju zemalja. 

Posebno je naglašena važnost kulturne razmene i očuvanja kulturnog nasleđa, što doprinosi boljem razumevanju i prijateljstvu među narodima.

Supruga predsednika Srbije i prva dama Zimbabvea dogovorile su se o budućim koracima i inicijativama koje će doprineti unapređenju odnosa i saradnje dveju zemalja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()