Uvodno izlaganje na suđenju Tačiju 3. aprila

Odbrana Tačija imaće tri sata za izlaganje, Veseljija 45 minuta, Seljimija jedan sat i Krasnićija sat i po.

20.03.2023. 16:31
  • Podeli:
hašim tači profimedia-64187a74966e7.webp Foto: Profimedia

Pred Specijalnim sudom u Hagu, 3. aprila u 9 sati počeće suđenje bivšem predsedniku privremenih institucija Hašimu Tačiju i trojici bivših vođa tzv. OVK - Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju, objavio je danas taj sud.

Suđenje će početi uvodnim izlaganjima Tužilaštva i odbrane.

Kako je navedeno, odbrana Tačija imaće tri sata za izlaganje, Veseljija 45 minuta, Seljimija jedan sat i Krasnićija sat i po.

Četvorica bivših vođa tzv. OVK sumnjiče se za ratne i zločine protiv čovečnosti, a ta optužba potvrđena je 26. oktobra 2020. godine.

U prvom pojavljivanju pred Specijalizovanim većima, sva četvorica su odbacili optužbe.

Podsetimo, u novoj verziji optužnice navedena su imena više od sto osoba ubijenih ili čija tela nikada nisu pronađena na nekoliko lokacija na Kosovu i dva mesta na severu Albanije. Zločini koji se navode u novom dokumentu dogodili su između marta 1998. i septembra 1999. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()