Velika petorka do kraja meseca u poseti Srbiji

Očekuje se da će teme sastanka biti usaglašavanje Srbije sa spoljnom politikom EU i uvođenje sankcija Rusiji, kao i primena sporazuma iz Ohrida dogovorenog 18. marta ove godine

10.10.2023. 19:08
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Miroslav Lajčak_Gabrijel Eskobar_Emanuel Bon_Jens Pletner_Frančesko Tal_Foto Tanjug Miloš Milivojević-63caa412a3a5e.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Velika petorka u kojoj su izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kao i izaslanici predsednika SAD, Francuske, Nemačke i italijanske premijerke, Gabrijel Eskobar, Emanuel Bon, Jens Pletner i Frančesko Talo, dolaze do kraja meseca ponovo u posetu Srbiji, potvrđeno je "Tanjugu" u Predsedništvu Srbije.

Očekuje se da će teme sastanka biti usaglašavanje Srbije sa spoljnom politikom EU i uvođenje sankcija Rusiji, kao i primena sporazuma iz Ohrida dogovorenog 18. marta ove godine.

Članovi velike petorke boravili su u Srbiji 20. januara povodom sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine, a tema razgovora bio je francusko-nemački plan, koji je kasnije dogovoren u Ohridu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()