Velika zahvalnost: Vučević se sastao sa ambasadorom Argentine

Govoreći o ekonomskoj saradnji, premijer je podvukao da je Srbija zainteresovana za njeno dalje jačanje

05.07.2024. 15:16
  • Podeli:
osvaldo narsis marsiko, miloš vučević - 5 jul 2024 - foto TANJUG VLADA REPUBLIKE SRBIJE SLOBODAN MILJEVIĆ (2)-6687f22169ff4.webp Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Argentine u Srbiji Osvaldom Narsisom Marsikom kome se zahvalio na podršci te zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu i čvrstom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, dodaje se u saopštenju.

Premijer je naveo da je zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji i podvukao da je neophodno izvršiti međunarodni pritisak na Prištinu kako bi dijalog sa Beogradom bio nastavljen i zaustavljen teror nad srpskim narodom, navodi se u saopštenju Vlade.

Zahvalio je Argentini na uzdržanom stavu prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) i ocenio da ta rezolucija neće doprineti stabilizaciji prilika u regionu, niti poboljšanju odnosa srpskog i bošnjačkog naroda.

Vučević je sa argentinskim ambasadorom razgovarao i o unapređenju bilateralnih odnosa, intenziviranju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje i poručio mu da je Srbija zainteresovana za jačanje političkog dijaloga na svim nivoima uz konstataciju da je Argentina, u regionu Latinske Amerike, izuzetno značajan partner naše zemlje, saopštila je Vlada Srbije.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, premijer je podvukao da je Srbija zainteresovana za njeno dalje jačanje, dodajući da postoje veliki i još neiskorišćeni potencijali u oblasti poljoprivrede i agroindustrije.    

Ambasador Argentine Osvaldo Narsis Marsiko je potvrdio da Srbija može da računa na dalju aktivnu podršku Argentine u međunarodnim organizacijama i u skladu sa međunarodnim pravom, dodaje se u saopštenju.

Naveo je da Srbija i Argentina imaju odličnu dinamiku bilateralnih odnosa, koja je zasnovana na dugogodišnjem prijateljstvu i međusobnom razumevanju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()