Vesić: Prioritet ubrzanje dobijanja dozvola, poboljšanje rada Katastra i popis državne infrastukture

Danas je izvršena primopredaja između ministara Vesića i Momirovića

31.10.2022. 11:33
  • Podeli:
Goran Vesic_beoinfo-1665656847627.webp Foto: Beoinfo

Novi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Goran Vesić izjavio je danas, prilikom primopredaje dužnosti od prethodnika Tomislava Momirovića, da će jedan od privih koraka koje će preduzeti biti donošenje paketa pomoći građevinskoj industriji.

"Narednih dana ću imati sastanak sa predstavnicima građevinske industrije, da vidimo kako da im pomognemo, jer se suočavaju sa problemima, zato što se svaki dinar uložen u građevinsku industriju multiplikuje kroz druge delatnosti", rekao je Vesić.

On je najavio da će među prioritetiima njegovog mandata biti donošnje izmena Zakona o izgradnji, s ciljem da se procedure za dobijanje dozvola ubrzaju, poboljšavanje rada Katastra i donošenje Zakona o održavanju infrastrukture, koji će omogućiti popisivanje državne infrastrukture, kako bi ona bila bolje održavana i manje novca se naknadno trošilo na rekonstrukciju infrastrukturnih objekata.

Momirović je istakao da se poslednjih godina u Srbiji odigrava neverovatan talas izgradnje saobraćajne i komunalne infrastrukture i zahvalio svim svojim prethodnicima što su učestvovali u tome.

On je nabrojao i da je za vreme njegovog mandata završena obilaznica oko Čačka, brza pruga Beograd-Novi Sad, hiljade stanova za priradnike snaga bezbednosti širom Srbije, dve deonice obilaznice oko Beograda i započeti Moravski i Fruškogorski koridor, obnovljen veći broj železničkih pruga i veliki broj lokalnih i regionalnih puteva.

Momirović i Vesić su istakli da su imali veoma dobru saradnju u prethodnom periodu, dok su obavljali dužnosti u Vladi Srbije i Gradu Beogradu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()